MENIU

Prelungirea mandatelor de arestare în cazul Penescu s-au judecat, miercuri, la Curtea de Apel Piteşti

Foto: NewsIn

Curtea de Apel Piteşti a judecat, miercuri, recursul depus de procurorii anticorupţie în cazul deciziei Tribunalului Argeş de neprelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru Penescu, Libertatu, Constantin şi Făcăleaţă.

Tribunalul Argeş a respins, vineri, 5 iunie, propunerea procurorilor DNA de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru persoanele arestate în scandalul de corupţie din fotbal, declanşat la jumătatea lunii aprilie.

Mandatele de arestare ale finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu,  fostului preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, directorului hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, şi fostului şef al OPC Argeş, Cristian Libertatu, au expirat joi, 11 iunie.

Este a doua decizie de neprelungire a mandatelor dată de magistraţii Tribunalului Argeş, prima fiind dată pe data de 11 mai.

Curtea de Apel Piteşti a admis, pe data de 12 mai, recursul procurorillor DNA la decizia Tribunalului Argeş de a nu prelungi mandatele de arestare pentru Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Cristian Liberatatu şi Liviu Făcăleaţă, astfel că aceştia au rămas în arest.

În cazul fostului şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constatin, Curtea de Apel Piteşti a judecat, tot miercuri, recursul DNA împotriva eliberării sub control judiciar, admisă la sfârşitul săptămînii trecute de Tribunalul Argeş.

Patronul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost arestat preventiv în data 14 aprilie, în aceeaşi zi când au fost arestaţi şi fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru două infracţiuni de luare de mită, Liviu Ilie Făcăleaţă, persoană din anturajul finaţatorului FC Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de dare de mită şi o infracţiune de complicitate la dare de mită în formă continuată, şi Cristian Dan Libertatu, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, acuzat de o infracţiune de luare de mită.