MENIU

Prefectura Timiş va folosi doar emailul, din cauza datoriilor acumulate la achiziţionarea timbrelor

Foto: library.illinois.edu

Prefectul de Timiş a emis un ordin prin care toată corespondenţa care pleacă din instituţie va fi transmisă prin email, ca urmare a datoriilor acumulate la cumpărarea timbrelor pentru scrisori.

Datoria Instituţiei Prefectului Timiş, cu plata timbrelor pentru scrisori a ajuns la cinci mii de lei, în doar două luni. Decizia de a transmite documentele doar prin e-mail a venit ca urmare a constrângerilor bugetare.

"Datorită constrângerilor bugetare cu care ne confruntăm şi având în vedere că au fost două rectificari de buget în minus, ne vedem într-o situaţie foarte grea, de-a face corespondenţa prin e-mail a documentelor şi a adreselor către consiliile locale şi către alte instituţii", a declarat joi prefectul Mircea Băcală.

Prefectul a şi explicat cum va avea loc toată operaţiunea. Un angajat al Prefecturii va fi responsabil de transmiterea e-mail-urilor. Şi la primăriile din judeţ va exista o astfel de persoană. "Vor scana cu ştampila şi semnătura mea toate documentele şi vor fi transmise către destinatar.

Am emis un ordin prin care le-am spus domnilor primari, ca, în fişa postului unui angajat, să treacă atribuţia de a accesa în fiecare zi, regulat, e-mail-ul primăriei şi să aducă la cunoştinţă informaţia pe care o transmitem şi să confirme", a explicat prefectul.

Decizia a venit ca urmare a faptului că urmează o perioadă în care trebuie trimise mai multe ordine, referitoare la organizarea alegerilor prezidenţiale. "Ordinul a fost emis din cauza constrângerilor bugetare şi în vederea fluidizării şi eficientizării comunicării între Instituţia Prefectului şi alte instituţii publice. Unde este posibil şi adresele către petenţi vor trimise prin e-mail, fax sau predate, pe bază de semnătură, la Registratura Instituţiei Prefectului", conchide prefectul.

Mai multe articole despre:
prefectură Timiş timbre email corespondenţă