MENIU

Povestea incredibilă a românului care a învins în instanţă cele mai faimoase branduri de lux

Lorenzo Barabaş s-a întors din China cu genţile pline de produse contrafăcute

Lorenzo Barabaş, de 27 de ani, din Timişoara, s-a "bătut" în instanţă cu branduri mondiale precum Bvulgari, Luois Vuitton, Nokia, Versace, Chanel sau Burberry. Corporaţiile i-au cerut daune de peste 100.000 de euro, după ce tânărul a introdus în ţară, de două ori, marfă piratată din China.

Lorenzo Barabaş a fost atacat în instanţă de branduri mondiale celebre, pentru comercializarea de marfă contrafăcută. Tânărul timişorean a scăpat însă basma curată, după ce judecătorii au refuzat să-l judece şi procurorii i-au restituit marfa contrafăcută, relatează Adevărul.

Poliţia de frontieră a confiscat, în 2007, pe Aeroportul "Traian Vuia" din Timişoara, genţi pline de ceasuri, haine, telefoane mobile şi bijuretii cumpărate de Barabaş din China. Produsele erau etichetate ca aparţinând Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Armani, Prada, Gucci, Versace, Adidas, Chanel, Nokia şi alte branduri faimoase. Tânărul a susţinut la momentul respectiv că le-a cumpărat de la magazinele din China şi că sunt cadouri pentru familie şi prieteni. Povestea s-a repetat după trei luni, când Lorenzo Barabaş a fost prins, de data aceasta la Bucureşti, cu alte produse contrafăcute. El a fost cercetat penal, însă a susţinut în faţa anchetatorilor că a fost în vacanţă în China şi Thailanda şi a luat cadouri pentru 8 Martie.

O parte dintre marile firme s-au constituit părţi civile, în timpul anchetei penale, iar celelalte au cerut ca produsele să fie distruse.

Povetea timişoreanului a fost însă mai puternică decât celebrele branduri. Procurorii au crezut că tânărul nu intenţiona să comercializeze produsele, că erau menite pentru a fi date cadou apropiaţilor, i-au restituit marfa lui Barabaş şi l-au scos de sub urmărire penală. Deşi câteva dintre companii au făcut recurs, ele au pierdut procesul la Curtea de Apel Timişoara, sentinţa fiind definitiva, anunţă sursa citată.

Mai multe articole despre:
null