MENIU

Posturile din instituţiile de stat sunt ocupate cu pile, recunosc oamenii politici

Foto: e-tur.ro
Ciucă: Sunt sectoare unde schema este subdimensionată

O mare parte dintre angajaţii din instituţiile de stat au salarii mari, dar nu au competenţe pentru ocuparea posturilor respective. Au ceva mult mai important însă: sprijin politic. Este un fapt pe care îl recunosc acum şi oamenii politici. Măsura Guvernului de a reduce personalul din agenţiile guvernamentale şi ministere nu va rezolva, însă, această problemă, spun ei. Oamenii competenţi vor fi concediaţi, iar cei cu pile vor rămâne în continuare.

''Mulţi oameni, angajaţi pe salarii mari, nu au ce căuta acolo, dar au sprijin politic pentru că sunt aduşi acolo de cineva. Sunt şi în aparatul central al Guvernului şi la Parlament'', a declarat Cristina Pocora de la PNL, în emisiunea Deschide lumea de la Realitatea TV.

În aceste condiţii, cei care vor avea de suferit cel mai mult de pe urma reducerii cu numărului de angajaţi din agenţii guvernamentale şi ministere vor fi tocmai cei cu salarii mici, dar competenţi. 

''Avem sectoare, unde e cald şi bine, unde s-a adus şi ruda, s-a adus şi prietenul şi vecinul, şi astfel pe pile sau prin clasicul sistem s-a supradimensionat. Dacă doi muncesc şi opt au fost aduşi pe pile, atunci când se va pune problema restructurării cu 20%, cine vor fi cei daţi afară? Bănuiesc că cei cu sapa, nu cei cu mapa'', a spus şi Bogdan Ciucă, deputat PSD.

Guvernul a decis să reducă cu 50% numărul angajaţilor din agenţiile guvernamentale şi cu 20% pe cel al funcţionarilor din cabinetele demnitarilor.