MENIU

Posibilulul aeroport din Braşov, motiv de dispută în Camera Deputaţilor

Foto: NewsIn

În loc să fie o ocazie de relaxare şi împăcare, vacanţa de Paşte i-a încărcat cu energii negative pe deputaţi. De departe, cei mai vehemenţi au fost liberalii care au dat cu pumnii în bănci de nemulţumire. Cearta a pornit de la discuţiile privind oportunitatea unui aeroport în Braşov. Liberalii susţin ideea, în timp ce ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, crede că este o investiţie inutilă.

Berceanu spune că liberalii îşi văd doar propriul interes. Şi asta pentru că terenul pe care ar trebui să se construiască aparţine acum Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă-de-Zahăr Braşov şi trebuie trecut în proprietatea Consiliului Judeţean, al cărui preşedinte este liberalul Aristotel Căncescu.

"Aceste terenuri ale institutelor de cercetare au fost o mare tentaţie. Vezi cazul Băneasa. La fel şi aeroporturile. Există tentaţia să fie transformate în investiţii imobiliare. Un astfel de aeroport nu foloseşte la nimic din punct de vedere aeronautic", a spus Berceanu.

Consiliul Judeţean Braşov a cheltuit deja 100 de miliarde de lei vechi pentru realizarea unor studii şi pentru proiectul aeroportului. S-a găsit şi o firmă interesată să construiască şi chiar şi două bănci dispuse să finanţeze proiectul.