MENIU

Porumboiu: Gigi Becali nu e vreun Al Capone, poliţia a acţionat ca în Nicaragua

Foto: NewsIn

Finanţatorul formaţiei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat vineri, agenţiei NewsIn, că nu este de acord cu modul "spectaculos "în care a fost reţinut Gigi Becali, chiar dacă patronul Stelei a greşit atunci când nu a anunţat poliţia despre furtul maşinii sale.

"Ceea ce se întâmplă cu Gigi Becali mi se pare un circ ieftin, care are prea puţine puncte comune cu justiţia, E dezolant să vezi cum se duc în casă la cineva oameni înarmaţi, cu cagule pe faţă. Procedura ţine mai mult de Nicaragua, de Columbia, de mafioţi. Să vezi la televizor oameni cu puştile armate şi gata de tragere, e mai mult decât jalnic", a declarat Adrian Porumboiu.

"În niciun caz Gigi nu este vreun Al Capone, să fie poate Charlie Chaplin. E doar un comic vestit al ecranului, nimic mai mult, nu cred că e vreun interlop sicilian. Nu sunt vreun fan al lui Gigi, dar omeneşte nu poţi fi de acord cu ce s-a întâmplat. Au făcut acolo o desfăşurare de forţe. Mai lipseau nişte obuze aruncate înainte să ajungă la el şi Vasile Roaită cu sirena", a adăugat omul de afaceri.

Patronul vasluienilor a mai spus că unui om, indiferent de nume sau statut, trebuie să i se acorde prezumţia de nevinovăţie, chiar dacă admite că Gigi Becali trebuia să anunţe poliţia despre furtul maşinii sale.

"Chiar dacă şi-a recuperat maşina, el trebuia să anunţe poliţia, aici e singura greşeală pe care a făcut-o. Dar dacă pui în balanţă nişte hoţi, nişte derbedei cu Gigi Becali, cu toate lipsurile lui, nu e normal. Până la urmă e şi el propria victimă pentru că a făcut totul public la televizor şi până la urmă i-a picat televizorul în cap. Legea trebuie să fie pentru toţi, dar trebuiau să îl cheme cu citaţii, iar dacă nu venea, atunci se duceau la el", a spus Porumboiu.

Acesta a mai afirmat că Gigi Becali se va descurca, chiar dacă "nu îi este uşor să se vadă cu cătuşe la mâini". Porumboiu a precizat că au fost oameni care au vrut să îl umilească pe patronul Stelei, iar după circul creat, chiar au reuşit. De asemenea, finanaţatorul echipei din Vaslui a adăugat că partea mai tristă e că din situaţia creată în jurul lui Becali, au avut de suferit destul de mult şi membrii familiei sale.

Nici patronul grupării Farul Constanţa, Gheorghe Bosânceanu, nu este de acord cu modul în care a procedat poliţia în cazul finanţatorului formaţiei din Ghencea:

"Îmi pare rău pentru Gigi Becali. Nu cunosc detaliile cazului său, dar nu cred că e un infractor de drept comun care merita să fie reţinut de poliţie. S-a văzut în cazul său o desfăşurare de forţe disproporţionată, poate că nu era cazul, dar procurorul şi judecătorii răspund pentru deciziile pe care le iau".

Acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, pe 3 aprilie, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, decizia fiind deja atacată de avocaţii acestuia la Tribunalul Bucureşti. Totodată, au primit mandate alte patru persoane acuzate de săvârşirea aceloraşi infracţiuni: Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. Marius Geavela, a cincea persoană acuzată, nu a primit mandat, dar are interdicţie de a părăsi localitatea.

Mai multe articole despre:
Steaua Gigi Becali arestare Adrian Porumboiu