MENIU

Portretul făcut de Andy Warhol lui Michael Jackson s-a vândut contra unei sume de milioane

Foto: NewsIn

Un portret al lui Michael Jackson realizat în 1984 de Andy Warhol a fost misterios adjudecat, marţi seară, la New York, pentru o sumă de \"milioane\", fără a fi făcute precizări suplimentare în privinţa sumei.

Preţul de pornire a fost de 800.000 de dolari, iar proprietarii galeriei se aşteptau să obţină cel puţin 10 milioane. Tabloul a fost adjudecat însă contra unei sume care abia a depăşit un milion de dolari. Organizatorii licitaţiei au refuzat să ofere cifra exactă, dar nu şi-au ascuns dezamăgirea.

"Vânzarea a fost foarte reuşită", s-a mulţumit să comenteze Janet Lehr, proprietara galeriei "Vered Art", situată în Long Island, în partea de sud-est a New York-ului. "Nu putem vorbi despre preţ. Nu dezvăluim niciodată preţul exact", a adăugat aceasta. "Cumpărătorul şi vânzătorul au făcut afacerea lor, iar un speculator a obţinut un avantaj asupra colecţionarilor", a spus Lehr.

Portretul lui Michael Jackson, cu o dimensiune de 76,2 x 66 a fost realizat în 1984 de artistul plastic Andy Warhol. A fost cumpărat cu 278.500 în luna mai şi repus în vânzare după moartea starului pop, pe 25 iunie.

Portretul a fost realizat de Warhol pentru a marca succesul albumului "Thriller", lansat în 1982 de megastarul american.

Mai multe articole despre:
Michael Jackson portret Andy Warhol