MENIU

PORTRET DE CANDIDAT: Constantin Rotaru - prezidenţiabilul care nu a întinat \"nobilele idealuri ale socialismului\"

Constantin Rotaru

Intrat în PCR din tinereţe, Constantin Rotaru a rămas consecvent după 1990: a fost deputat al Partidului Socialist al Muncii, pentru ca mai apoi să fondeze Partidul Alianţa Socialistă. După europarlamentarele din 2007, încearcă Cotroceniul.

La 22 de ani făcea deja politică. E adevărat, genul de politică pe care l-au făcut vreo alte patru milioane de români care erau în 1989 membri ai Partidului Comunist Român (PCR). Dar şi în capitalism, Constantin Rotaru, candidatul Partidului Alianţa Socialistă (PAS) la alegerile prezidenţiale de duminică, a rămas consecvent din punct de vedere politic. Şi, pentru a-l parafraza pe Ion Iliescu, nu a întinat nobilele idealuri ale socialismului.

În vârstâ de 54 de ani, şef de societate comercială, Rotaru a intrat în 1990 în Partidul Socialist al Muncii (PSM), pe listele căruia a şi câştigat un mandat de deputat în perioada 1992-1996. Nu s-a dus cu tot partidul în 2003, în PSD, ci a preferat să fondeze o altă formaţiune politică, PAS, a cărei preşedinte a fost ales în 2004 şi cu care a încercat să intre în Parlamentul European în 2007. Fără succes.

Întrebat recent de REALITATEA.NET ce scor crede că va obţine la alegeri, Rotaru e mai mult decât optimist: \"În mod normal ar trebui să luăm un scor foarte bun, mai ales că ne adresăm nemulţumiţilor, care în România sunt circa 80%. 10% ar fi un scor bun la alegeri în momentul de faţă\". Rotaru s-a declarat un adept al impozitării graduale.

Mai puţin preocupat se pare să-şi prezinte programul electoral pe site, Rotaru a umplut home-page-ul formaţiunii cu scrisori către majoritatea televiziunilor centrale prin care solicită să apară pe acestea, în virtutea timpilor de antenă la care are dreptul.