MENIU

Ponta: Nu ştim nici acum cât de mult şi de ilegal s-a implicat Băsescu în afacerea Hayssam

<descriere>

Victor Ponta, purtătorul de cuvânt al candidatului PSD la prezidenţiale, a declarat, pentru NewsIn, că afirmaţiile şefului statului referitoare la Mircea Geoană nu sunt decât \"războaie pentru a acoperi adevărul despre implicarea în afacerea Hayssam\".

\"Domnul Băsescu minte ca întotdeauna, când nu răspunde la întrebări şi caută să găsească tot felul de responsabili. Din păcate, nu ştim nici acum cât de mult şi cât de ilegal s-a implicat domnul Băsescu în afacerea Hayssam, sperăm să aflăm adevărul şi singurul procuror rejectat de sistem care este implicat politic pe faţă, până în acest moment, este Monica Macovei. Restul, războaiele lui Băsescu, ba cu Ciuvică, ba cu Nastasiu, sunt doar războaie pentru a acoperi adevărul despre implicarea în afacerea Hayssam\", a spus Victor Ponta.

De asemenea, pesedistul a criticat şi afirmaţiile lui Băsescu referitoare la informarea sa cu privire la intenţia lui Omar Hayssam de a părăsi ţara. \"Domnul Băsescu ne tot spune mereu că ştie foarte multe lucruri, dar întotdeauna nu le ştie pe alea pe care trebuia să le ştie. Nu cred că-l mai crede nimeni, e clar că ascunde adevărul şi toate lucrurile pe care le spune nu fac decât să mărească ghemul ăsta de minciuni în care s-a prins domnul Băsescu\", a completat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că îi sugerează liderului PSD, Mircea Geoană, \"să nu mai utilizeze prietenii de familie\" pentru a ataca un candidat la preşedinţie.

\"Iau notă de faptul că disperarea unora a ajuns atât de departe încât se pretează la un joc murdar\", a spus preşedintele Băsescu. El a amintit că este \"preşedintele care a condus celula de criză\" şi a reuşit să-i elibereze pe cei trei jurnalişti români răpiţi în Irak.

Referindu-se la cartea lansată luni de Victor Gaetan, \"cu concursul \'profesionistului\' Nastasiu\", Băsescu a spus: \"Aş vrea să-i sugerez domnului Geoană să nu mai utilizeze prietenii de familie pentru a ataca un candidat la preşedinţie\".