MENIU

Ponta: Demisionez dacă Monica Macovei dovedeşte acuzaţiile de corupţie la adresa mea

Foto: NewsIn

Deputatul PSD, Victor Ponta, a declarat astăzi că va demisiona dacă europarlamentarul PD-L, Monica Macovei, va prezenta vreun document din care să reiasă că ar fi comis fapte de corupţie, aşa cum făcuse referire Monica Macovei, în contextul discuţiei despre avocaţii parlamentari.

"Doamna Macovei m-a acuzat pe mine de fapte de corupţie spunând că am relaţii contractuale, ca avocat, cu firmele de stat din judeţul pe care-l reprezint în Parlament. Aceste afirmaţii au fost făcute anul trecut, în campania electorală, de către Ionel Maţog. Eram în campania electorală, eram un candidat, domnul Manţog era un alt candidat, indiferent de problemele juridice pe care are, făcute ieri în contextul în care eu sunt membru al Guvernului României, condus de Emil Boc, preşedintele partidului din care doamna Macovei face parte. Şi făcute de doamna Monica Macovei, europarlamentar al României, consider absolut necesar să elucidăm acest lucru", a declarat Ponta.

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul i-a solicitat lui Macovei să dea, împreună, "un exemplu pentru prima dată de responsabilitate în politica românească".

"Cred că e un moment ideal în aceste zile pline de dezinformări şi manipulări şi minciuni să profităm de această ocazie, un europarlamentar şi un membru al Guvernului, să dăm un test de responsabilitate", a susţinut Ponta.

Victor Ponta a precizat că a strâns toate documentele, emise de instituţiile statului, din care rezultă că nu ar fi avut, şi nu ar avea nici în prezent, niciun fel de relaţii contractuale cu vreuna din societăţile comerciale de stat din judeţul Gorj.

"Dacă doamna Macovei aduce o hârtie aparţinând unei societăţi comerciale, unei instituţii de stat, unei autorităţi publice, din care să rezulte că eu, Victor Ponta, ministru în Guvernul României am sau am avut vreo relaţie contractuală cu o societate comercială din judeţul Gorj, eu îmi dau imediat demisia, pentru că nu are ce căuta în Guvernul României, condus de domnul Emil Boc, preşedinte de partid al doamnei Macovei, un ministru care încalcă legea, indiferent de forma în care o încalcă. Sunt dispus, îmi iau acest angajament de a demisiona imediat din funcţia de ministru şi din funcţia de deputat", a mai precizat Ponta.

"Mi-aş dori foarte mult ca doamna Macovei să profite de această ocazie şi să vină cu acele probe, iar, dacă nu are acele probe - eu ştiu sigur că nu le are că nu există, că altfel nu aş fi venit în faţa dumneavostră -, să răspundă politic. Dacă doamna Macovei nu aduce niciun document în sprijinul celor spuse, trebuie ca doamna Macovei să răspundă politic, deoarece în calitate de europarlamentar al României acuză în mod mincinos un membru al Guvernului României(...) Cred că doamna Macovei trebuie să-şi dea demisia din funcţia de europarlamentar", a mai susţinut ministrul social-democrat. 

Ziarul Cotidianul a scris, în ediţia din 8 februarie, în articolul intitulat "Noua generaţie de avocaţi-politicieni suge bani publici din energie", că Şova şi Asociaţii, firma parteneră şi cu cabinetul de avocatură al lui Victor Ponta, încasează un milion de euro de la Turceni pentru recuperarea unei creanţe de 2,5 milioane de la Electrica.Cotidianul menţiona că a intrat în posesia unei fişe de urmărire a contractului la zi încheiat între CE Turceni şi SCA Şova şi Asociaţii Bucureşti pentru "servicii de asistenţă şi reprezentare juridică", conform căreia, între 23 iulie 2007 şi 31 decembrie 2008, casa de avocatură a actualului senator PSD Dan Şova a încasat facturi de 4.038.047 lei noi, peste un milion de euro la cursul de la finalul anului trecut.