MENIU

Poluarea de pe râul Sabar, provenită de la Petrom, nu va ajunge în râul Argeş

Foto: srcf.ucam.org

Râul Sabar, afluent al Argeşului, a fost poluat cu un produs provenit de la Petrom - Grup Zăcăminte Strâmbu - Leordeni, prin deschiderea stăvilarului de la decantorul firmei, însă nu există riscul ca poluarea să afecteze râul Argeş, a anunţat miercuri Administraţia Naţională Apele Române (ANAR).

Echipele de Inspecţia Apelor de la ANAR - Direcţia Apelor Argeş-Vedea au trimis baraje şi materiale absorbante către localitatea afectată şi au prelevat probe din apă.

"Echipele de intervenţie ale Petrom au montat 7 baraje absorbante în zona localităţilor Crângurile - Pătroaia, în aval de locul producerii poluării, şi sunt aşteptate echipele de depoluare din Ploieşti, contractate de companie", se arată în comunicat. 

În funcţie de datele obţinute în urma analizelor de laborator, reprezentanţii Apelor Române vor stabili sancţiunile care vor fi aplicate poluatorului, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Este a doua oară în interval de câteva zile când o companie poluează apele unui râu, după ce luni un braţ al Dunării a fost poluat cu amoniac provenit de la combinatul Donau Chem SRL Turnu Măgurele.

Mai multe articole despre:
poluare Petrom Argeş Apele Române râu ANAR