MENIU

Poliţiştii şi jandarmii doljeni au organizat o razie de amploare într-un cartier din Craiova

Foto: Realitatea TV

Poliţiştii şi jandarmii craioveni au descins, sâmbătă, în locuinţele mai multor persoane din cartierul Faţa Luncii, locuit în majoritate de cetăţeni de etnie rromă, în timpul descinderilor fiind reţinută o tânără pe numele căreia există un mandat de executarea a pedepsei cu închisoarea pentru furt.

Poliţiştii au obţinut 17 autorizaţii pentru percheziţii domiciliare, iar în urma acestora au confiscat 350 de grame de bijuterii din aur, şapte săbii, trei cuţite tip pumnal şi un moto-generator electric. Bunurile, în valoare de aproximativ 40.000 lei, au fost ridicate de poliţişti.

Au fost organizate razii în 21 de locuri unde se comit de obicei infracţiuni, 79 de persoane fiind legitimate, iar unele dintre ele ajungând la sediul Poliţiei Municipiului Craiova pentru audieri. În timpul descinderilor, oamenii legii au găsit-o pe Liliana Velcu, în vârstă de 20 ani, pe numele căreai există, din 12 aprilie 2009, un mandat de executarea a pedepsei cu închisoarea de trei ani, pentru furt, emis de Judecătoria Făget, judeţul Timiş.

"Prin astfel de acţiuni, poliţiştii doljeni urmăresc prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă sau împotriva avutului public şi privat, precum şi depistarea persoanelor care se sustrag fie urmăririi penale, fie executării unor pedepse privative de libertate", a declarat subcomisar Florentina Popescu, ofişer în cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Mai multe articole despre:
poliţişti razie jandarmi rromi Craiova