MENIU

Poliţiştii români au adus în ţară, în ultima săptămână, 29 de urmăriţi internaţional

Foto: iasiplus.ro

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au preluat şi adus în ţară, în perioada 10 - 16 iulie, 29 de urmăriţi internaţional care au fost extrădaţi din mai multe state europene, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Potrivit comunicatului de presă, cele mai multe persoane au fost preluate din Italia (15), Spania (5), Germania (4), iar din Grecia, Bulgaria, Elveţia, Franţa şi Croaţia au fost aduse în România câte o persoană.

Cele 29 de persoane au la activ condamnări pentru mai  multe infracţiuni, cum ar fi, vătămare corporală, tâlhării, furturi, înşelăciuni, viol, ucidere din culpă, se arată în comunicat.

De exemplu, un bărbat de 36 de ani, din municipiu Târgu Jiu, judeţul Gorj, a fost extrădat din Italia, fiind urmărit internaţional din anul 2002, deoarece se sustrăgea executării unei pedepse de 23 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Astfel, la data de 28 iunie 2002, condamnatul, împreună cu alţi complici,  au intrat în apartamentul unei persoane, pe care au forţat-o să stea cu mâinile la spate şi i-au aplicat mai multe lovituri şi au sufocat-o, după care au furat suma de 1.560 lei.

Potrivit comunicatului IGPR,  în aceeaşi perioadă perioadă, Poliţia Română a predat, la rândul ei, poliţiilor din alte state europene opt persoane urmărite internaţional.

Trei dintre acestea au fost predate în Italia şi câte o persoană în Germania, Franţa, Bulgaria, Spania şi Ungaria.