MENIU

Poliţiştii mureşeni au confiscat trei kilograme de aur

Foto: www.leslies.com

Poliţiştii mureşeni au confiscat trei kilograme de aur de la un bărbat, captură evaluată la 280 000 de lei, a anunţat, miercuri, şeful Serviciului de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, scs. Sergiu Ilieş.

"În cursul zile la marţi, am depistat în Reghin un bărbat de 38 de ani un bărbat care oferea spre vânzare diverse bujuterii din aur. La percheziţia corporală, a bagajelor şi autoturismului s-a descoperit această cantitate, de 3 kg, de bijuterii din aur. Am estimat, după cursul oficial, că valoarea întregii cantităţi este de aproximativ 280.000 de lei. După primele cercetări, aurul provine din Turcia. Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală", a declarat poliţistul.

Aurul va fi păstrat ca probă, urmând ca ulterior să fie predat Băncii Naţionale.

Aceasta este cea de a treia captură de aur a poliţiştilor mureşeni în ultima perioadă, după ce în luna iunie au mai confiscat peste 3 kg de aur, iar în iulie 200 de grame. Bărbatul depistat acum, dar şi ceilalţi sunt cercetaţi în stare de libertate. 

Mai multe articole despre:
poliţişti fraudă vamă captură aur Mures