MENIU

Poliţiştii hunedoreni au deschis o anchetă în cazul unor minori filmaţi când făceau sex

Foto: wordpress.com

Poliţiştii hunedoreni şi Direcţia Judeţeană de Protecţie a Copilului au deschis o anchetă după ce pe internet a fost postat un film în care apar doi copii din localitatea Uricani care întreţin raporturi sexuale.

Un elev în vârstă de 11 ani şi o fetiţă de 13 ani dintr-un cartier sărăcăcios al localităţii Uricani s-au filmat cu un telefon mobil în timp ce făceau sex, iar apoi filmuleţul a ajuns pe site-ul reţelei de internet din oraş, unde a circulat timp de peste o lună. Poliţiştii au început cercetările pentru a stabili cum au ajuns cei doi copii să întreţină relaţii sexuale şi dacă au fost forţaţi de cineva.

Cei doi copii fac parte din familii dezorganizate. Fata locuieşte împreună cu mama şi cu sora ei, în timp ce băiatul a rămas în îngrijirea tatălui, după ce mama sa a plecat la muncă în Spania. Cei doi copii neagă că ei sunt cei care apar în filmul postat pe Internet.

"S-au demarat o serie de verificări şi s-a stabilit că pe site-ul reţelei de internet din oraş au fost postate mai multe imagini cu caracter pornografic în care apar doi minori. Momentan se efectuează verificări, iar toate documentele încheiate vor fi înaintate spre competentă soluţionare structurilor de crimă organizată", a declarat subcomisarul Dănuţ Mocanu, şeful Poliţiei Uricani.

Ofiţerii de la Crimă organizată au declanşat o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care filmul a ajuns pe internet, iar asistenţii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Hunedoara au început, la rândul lor, cercetări în acest caz.

Părinţii celor doi minori ar putea fi decăzuţi din drepturi dacă se va dovedi că şi-au neglijat copiii.