MENIU

Poliţiştii detaşaţi pe litoral au dat sute de amenzi, în cuantum de 10.000 lei

Foto: lideruldeopinie.ro

Două furturi pe zi, sute de amenzi şi permise de conducere reţinute. Aşa arată o zi a poliţiştilor de pe litoral. Sute de agenţi din toată ţara au fost detaşaţi, pe perioada sezonului estival, în ajutorul colegilor din Constanţa, pentru a face faţă celor care încalcă legea. Şi nu au fost puţini: doar în prima lună, cuantumul amenzilor a ajuns la 10.000 de lei.

Poliţiştii au făcut zeci de controale zilnic, la agenţii economici, dar şi la filtrele instalate pe şoselele din staţiuni.

Numai în 30 de zile, peste 120 de accidente rutiere s-au soldat, pe litoral, cu zeci de răniţi, dar şi 6 persoane care şi-au pierdut viaţa.

Amenzile, dar şi permisele de conducere reţinute, închiderea unor terase şi confiscarea mărfurilor sunt doar câteva dintre măsurile luate de oamenii legii. Şi acţiunile în flagrant s-au soldat cu prinderea unor urmăriţi general, suspectaţi că au furat din camere de hotel.

Poliţiştii mai rămân detaşaţi pe litoral şi în luna august, dar îi sfătuiesc pe turişti să fie mai atenţi şi să-şi ia propriile măsuri de siguranţă, chiar dacă sunt în vacanţă.