MENIU

Poliţiştii de la circulaţie au blocat drumul a trei ambulanţe care transportau 10 răniţi

Foto: isu.ro
În salvări erau 6 copii si 4 adulţi, unii dintre ei în stare foarte gravă

Caz incredibil la Craiova! Poliţiştii de la circulaţie au blocat trei ambulanţe care transportau la spital 10 răniţi într-un incendiu, unii din ei în stare gravă. Salvările aveau semnalele luminoase şi acustice pornite, iar medicii au spus că acţiunea poliţiştilor a pus în pericol viaţa pacienţilor.

Ambulanţele veneau de la un incendiu, din localitatea doljeană Valea Stanciului, în jurul orei 22.00. În salvări erau şase copii şi patru adulţi, unii dintre ei în stare foarte gravă. Spre surprinderea medicilor, maşinile au fost oprite de poliţişti, în drumul spre Spitalul Judeţean din Craiova.

Medicii au explicat de mai multe ori că sunt în misiune de salvare. După două minute, poliţiştii au lăsat ambulanţele să plece. Imediat însă, o maşină a mai fost oprită de un echipaj de poliţie. Oamenii legii au susţinut că au oprit salvările justificat. Pompierii din Valea Stanciului îi anunţaseră prin staţie că, la locul incendiului, o ambulanţă a lovit uşor o maşină ISU şi aveau suspiciuni că şoferul de pe salvare ar fi fost beat.

Între Inspectoratul General de Poliţiei şi Ministerul Sănătăţii există un protocol prin care ambulanţele pot fi oprite în trafic, chiar dacă sunt în misiune.

La spital, testele de alcoolemie au dovedit că niciunul dintre şoferii de pe ambulanţe nu băuse.

Conducerea IPJ Dolj spune că în urma verificărilor efectuate poliţiştii au acţionat corect.