MENIU

Poliţiştii de frontieră au depistat şase asiatici în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară

Foto: rastko.ro

Şase asiatici care încercau să iasă ilegal din ţară, pentru a ajunge în Italia, au fost depistaţi, vineri, într-un automarfar condus de un cetăţean român de poliţiştii de frontieră sătmăreni, conform unui comunicat de presă al Ministerului de Interne.

"La data de 21 august, în jurul orei 02.00, la P.T.F. Petea, judeţul Satu Mare, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţenii români T. Ioan, în vârstă de 38 ani, respectiv G. Marian, în vârstă de 30 ani, ambii conducători auto ai unui automarfar înmatriculat în România ce transporta, conform documentelor de însoţire, lemne de foc din Cluj Napoca pentru o firmă din Italia", se arată în comunicat.

La efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii i-au descoperit pe cei 6 asiatici într-un locaş special amenajat sub semiremorca automarfarului.

Din verificări, a rezultat că grupul era format din trei cetăţeni afgani, un pakistanez şi doi cetăţeni srilankezi, cu vârste cuprinse între 16 şi 33 ani, care încercau să iasă ilegal din România.

Din primele cercetari, s-a stabilit că patru dintre aceştia sunt solicitanţi ai statutului de refugiat în ţara noastră, iar ceilalţi doi au permis de şedere temporară pentru muncă în România, conform Poliţiei.

Cercetările continuă, urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
Mai multe articole despre:
poliţişti vamă frontieră control ilegal asiatici