MENIU

Poliţiştii comunitari din Oradea, obligaţi să urmeze cursuri de limba maghiară

Foto: Realitatea TV

Politiştii comunitari din Oradea vor urma un curs de limba maghiară, plătit de Primărie, a anunţat, joi, viceprimarul Biro Rozalia, care crede că e normal ca agenţii să cunoască limbă vorbită de o treime dintre orădeni.

"Cursul de limba maghiara, la care vor  participa toţi poliţiştii comunitari, începe de săptămâna viitoare", a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul UDMR, viceprimarul Rozalia Biro.

Lecţiile vor începe cu evaluarea nivelului de cunoaştere a limbii maghiare pentru  fiecare poliţist comunitar, după care va începe cursul propriu zis. Durata acestuia va fi de aproximativ patru luni, iar poliţiştii comunitari vor avea cursuri de două-trei pe săptămână.

Viceprimarul Biro Rozalia este de părere că şi angajaţii din administraţia publică locală ar trebui să urmeze ore de limba maghiară, plătite de instituţiile la care lucrează. "Fiecare instituţie ar trebui să-şi trimită personalul sau cel puţin pe cei care se ocupă cu publicul, pe cei care în orice fel intră în contact cu cetăţenii orădeni, deci implicit şi cu cetăţenii de naţionalitate maghiară, să participe la aceste cursuri", a mai spus viceprimarul municipiului Oradea.

Cursul de limba maghiară pentru poliţiştii comunitari va fi precedat de lansarea, la sfârşitul acestei săptămâni, a variantei în maghiară a paginii de internet a Primăriei Oradea.

Mai multe articole despre:
Oradea limba maghiară poliţişti comunitari