MENIU

Politicienii sunt de părere că verificarea averii demnitarilor trebuie făcută

Foto: RTV

Cercetarea miniştrilor de către inspectorii ANI a trezit diverse reacţii din partea politicienilor. Unii au criticat această acţiune, alţii, dimpotrivă, au salutat-o. Cu toţii sunt însă de acord că verificarea averilor demnitarilor trebuie să fie făcută. Declaraţiile au fost făcute aseară, la Realitatea TV, în cadrul emisiunii "Da sau Nu".

"Şi eu am fost subiectul unei anchete ANI. În momentul în care s-a declanşat ancheta ANI, am aflat din presă că sunt subiectul anchetei. În schimb, în momentul în care au finalizat ancheta şi într-adevăr m-au cercetat la apartamentul meu şi la Passat şi au văzut că nu e nimic, n-au mai spus un cuvânt pe tema asta", a declarat Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte PNL.

"Nu trebuie să ne victimizăm. E o instituţie care îşi face prerogativele prevăzute de lege. Referitor la colegii mei, iarăşi mai pică un mit, acela că în general aceste intituţii ale statului vizează politicieni de la PNL şi de la PSD", a firmat democrat-liberalul Cezar Preda.

"E un mesaj către experţii care fac raportul pe justiţie pentru că în sfârşit problema funcţionării ANI este una dintre cele patru probleme pentru care se face monitorizarea pe justiţie. Nu codurile, nu altceva", a spus Sergiu Andon, deputat PSD+PC.
Mai multe articole despre:
miniştri politicieni averi cercetare ANI verificare