MENIU

Poliţia rutieră a instalat radare false în locurile periculoase de pe DN1

Foto: RTV

Poliţia Rutieră a instalat mai multe radare false pe DN1 menite să-i facă pe vitezomani să apese mai uşor pedala de acceleraţie. Dispozitivele emit semnale pe aceeaşi frecvenţă ca şi radarul şi au fost montate în zonele cu multe accidente provocate de viteza excesivă.

Dispozitivele au fost deja montate în judeţul Prahova, iar în curând vor fi montate în toată ţara. "Două sunt motivele pentru care am instalat aceste radare. Primul ar fi că România este singurul stat european în care sunt permise detectoarele de radar. Al doilea este legat de faptul că Poliţia Română nu are suficiente aparate de măsurarea vitezei", a declarat ofiţerul Marian Zane.

"Am constatat de-a lungul timpului, faptul că foarte mulţi conducători auto folosind detectorul de radar, după ce depăşesc un asemenea dispozitiv, accelerează din nou. Situaţie în care punctele accidentogene practic s-au mutat", a precizat şeful SPR Prahova, Costin Tătuc.

DN1 este cel mai periculos drum din România. Poliţiştii au spus că există 55 de puncte negre în care anul trecut au murit 270 de oameni şi peste 500 au fost răniţi.
Mai multe articole despre:
poliţie radare şofer DN1 Poliţia Română