MENIU

Poliţia Română respinge acuzaţiile lansate de "Il Tempo"

Foto: urbaniulian.ro

Inspectoratul General al Poliţiei Române apreciază ca nefondate afirmaţiile publicate de ziarul "Il Tempo", în care poliţiştii români sunt acuzaţi că şi-ar fi constrâns conaţionalul pentru a recunoaşte violul asupra unei fetiţei de14 ani, considerând informaţiile inexacte şi neoficiale.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii români nu desfăşoară activităţi independente pe teritoriul Italiei, ci numai la solicitarea autorităţilor italiene.

Pe parcursul misiunii, a precizat Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţiştii români îşi desfăşoară activitatea în echipe mixte de lucru, în vederea combaterii, cu mai mare eficienţă, a infracţiunilor comise de cetăţenii români în Italia.

Altfel spus, poliţiştii români se află în Italia pentru facilitarea schimbului de date şi informaţii între structurile specializate ale Italiei şi ale României, competente să desfăşoare activităţi în sfera prevenirii şi combaterii infracţionalităţii şi nu au niciun drept pentru a efectua cercetări ori interogatorii independent. 

În prezent, zece poliţişti români se află, începând cu data de 14 februarie, în Italia, pentru a acorda sprijin şi asistenţă directă autorităţilor de resort ale Italiei care instrumentează cauze de natură judiciară, referitoare la fapte de natură infracţională în care sunt implicaţi cetătăţeni români.

Mai multe articole despre:
acuzaţii viol Poliţia Română