MENIU

Poliţia Ilfov verifică dacă agentul din cazul Becali a anunţat furtul maşinii

Foto: NewsIn

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov precizează printr-un comunicat, că verifică dacă Romulus Dumitrescu, poliţiştul care a asistat la sechestrarea în bar a hoţilor maşinii lui Gigi Becali, a anunţat colegilor de la furturi auto cele întâmplate.

Compartimentul Inspecţie Internă din cadrul IPJ Ilfov desfăşoară activităţi specifice urmând ca, în funcţie de rezultatul  verificărilor, să se dispună măsuri conform Statutului Poliţistului, precizează biroul de presă al inspectoratului în comunicatul remis vineri Agenţiei NewsIn.
Poliţistul Romulus Dumitrescu, aflat în noaptea de 26 spre 27 ianuarie în barul din Pipera, a declarat într-un interviu pentru "Gardianul", că i-a anunţat pe colegii săi de la "Furturi Auto" despre un posibil furt de maşina încă din dimineaţa ce a urmat evenimentului din local.

Joi, IPJ Ilfov a anunţat că, în data de 5 mai, conducerea inspectoratului a fost înştiinţată de către agentul principal Romulus Dumitrescu despre faptul că acesta, în seara zilei de 26 spre 27 ianuarie 2009, aflat în timpul liber, a fost prezent în barul din cartierul Pipera, unde George Becali se afla la o masă cu trei indivizi despre care a afirmat public că i-au furat autoturismul.

Agentul este încadrat la Serviciul Criminalistic al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, din 2005, se arată în comunicat. Potrivit acestuia, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov a dispus de îndată măsuri pentru cercetarea disciplinară a poliţistului. În urma cercetării, acesta a fost găsit vinovat de săvârşirea unor abateri disciplinare care aduc atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului şi prestigiului instituţiei, fiind dispusă destituirea acestuia din funcţia publică.

De asemenea, împotriva poliţistului în cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la lipsire de libertate şi favorizarea infractorului, totodată dispunând şi măsura preventivă de obligare de a nu părăsi Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, se mai arată în comunicatul Poliţiei.

Gigi Becali a declarat, joi, că poliţistul aflat în bar când hoţii maşinii au dat declaraţii s-a prezentat în urmă cu două zile la Parchet, de bunăvoie, în calitate de martor. Becali a mai spus că poliţistul a primit interdicţie de a părăsi localitatea după ce s-a prezentat, în urmă cu două zile, la Parchet, de bunăvoie, în calitate de martor.

Declaraţia a fost dată în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti, care au judecat, joi, recursul procurorilor la decizia de ridicare a interdicţiei de a părăsi judeţul Ilfov şi Capitala de către Gigi Becali, în perioada campanieie electorale, acesta fiind candidat la europarlamentare din partea PRM.
Mai multe articole despre:
proces Gigi Becali furt arest maşină