MENIU

Poliţia Comunitară din Focşani plăteşte o firmă de pază privată

Foto: Realitatea TV

Paradox la Focşani unde Poliţia Comunitară deşi face disponibilizări plăteşte miliarde de lei vechi unei firme pentru două dintre obiectivele pe care le-a contractat pentru pază. Situaţia cel puţin bizară a fost depistată de Realitatea TV Focşani în urma unei investigaţii. Şeful Poliţiei Comunitare spune că e nevoit să subcontracteze paza acelor obiective deoarece se află în afara Focşaniului şi nu le poate păzi.

Poliţia Comunitară are contract de pază cu Consiliul Judeţean Vrancea. Odată cu paza sediului principal poliţiştii au primit la pachet şi alte două clădiri din patrimoniul Consiliului Judeţean. Unul dintre obiective este hotelul Căprioara din Crângul Petreşti.  Şeful Poliţiei Comunitare motivează că potrivit legii nu poate asigura paza unui obiectiv din afara oraşului.

Potrivit datelor oficiale, firma de pază contractată de Poliţia Comunitară a încasat, numai în 2008, 200.000 de lei. De altfel, contractul cu firma privată de pază este încheiat din ianuarie 2006 şi acordat prin încredinţare directă.

Reprezentanţii consiliului Judeţean, dar şi cei ai firmei de pază au refuzat să stea de vorbă cu presa. Între timp, Poliţia Comunitară din Focşani a început demersurile pentru concedierea a 29 de persoane.