MENIU

PNL, pe primul loc în topul datornicilor, însumând datorii de peste 6 milioane de euro, scrie Academia Caţavencu

Foto: catavencu.ro

Grija ratelor la bancă nu-i ocoleşte nici pe politieni. A demonstrat-o "Academia Caţavencu" săptămâna trecută, cu un top al datoriilor pe care le au la bănci deputaţii din Parlamentul României. Miercuri, Caţavencu ne-a propus un top al senatorilor cu rate. Din 137 de senatori, 54 au de înapoiat bani băncilor.

Cele mai mari datorii le are liberalul Marius Petre Nicoară. Senatorul PNL are de înapoiat peste 17 milioane de lei şi un credit imobiliar de 1 milion de euro. La o astfel de sumă plăteşte, conform popriei declaraţii, rate de peste 20.000 de euro lunar.

În top îl urmează social-democratul Miron Mitrea, împrumuturi de 680.000 de euro şi o rată lună de 4.000 de euro.

Colegul lui de partid, Ovidiu Bota, are şi el datorii impresionante. Aproape 500.000 de euro, ceea ce ar însemna în medie o rată de aproximativ 3.000 de euro pe lună.

Nici democrat-liberalii nu lipsesc din top. Mircea Cinteză duce pe umeri două credite, unul de 90.000 de euro şi altul de 700.000 de lei. Pentru a returna aceste sume, senatorul scoate din buzunar 3.000 de euro lunar şi se declară la limita capacităţii de plată.

În acelaşi clasament mai au datorii de peste 100.000 de euro democrat-liberalul Cristian Rădulescu, fostul ministru al Finaţelor, Varujan Vosganian şi social democratul Florin Constantinescu.

Dacă tragem linie şi contorizăm datoriile la stat pe partide, fruntaş la credite în Senat este PNL, urmat de PSD, PD-L şi UDMR.