MENIU

PNL nu a participat la şedinţa Birourilor permanente pentru că nu a fost convocată regulamentar

Foto: cotidianul.ro

Reprezentanţii PNL nu va participa la şedinţa Birourilor permanente de mierciuri întrucât aceasta nu a fost convocată regulamentar, a anunţat senatorul PNLTheodor Meleşcanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat, luni, că PD-L propune convocarea Birourilor permanente pentru miercuri, pentru a analiza solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de organizare a unui referendum pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.

Anastase a afirmat că PD-L a decis să solicite convocarea Birourilor Permanente reunite după ce preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu a fost de acord cu o asemenea şedinţă chiar în cursul zilei de luni.

"Colegii din PD-L, membri ai Birourilor Permanente ale celor două Camere, au demarat procedurile pentrru convocarea unui Birou Permanent comun care să ia în discuţie solicitarea preşedintelui pentru obţinerea unui aviz în ceea ce priveşte declanşarea referendumului cu privire la Parlamentul unicameral. Este un demers regulamentar căruia mă raliez şi eu, care este unul firesc în contextul actual. Pe o temă atât de importantă, Parlamentul trebuie să se pronunţe", a declarat, luni, Roberta Anastase.