MENIU

PNL intenţionează să depună în toamnă o moţiune de cenzură pe tema angajării răspunderii Guvernului

foto: NewsIN

Liberalii sunt convinşi că luna septembrie îi va găsi pe social-democraţi în opoziţie. Şi sunt gata să dea şi o mână de ajutor. Deputatul Bogdan Olteanu a declarat că, împreună cu UDMR, vor iniţia o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, pe tema asumării răspunderii. Dacă moţiunea va fi adoptată, cabinetul Boc se va dizolva, iar premierul va fi nevoit să propună o nouă structură guvernamentală.

Deputatul liberal Bogdan Olteanu susţine că în toamnă PNL va depune o moţiune de cenzură pe tema angajării răspunderii Guvernului. 

"Moţiunea de cenzură din toamnă va fi pe tema angajării răspunderii Guvernului. Este şi salarizarea unică, sistemul unic de pensii, restructurarea agenţiilor şi încă nu ştiu câte chestii. Mi-e greu să spun acum pe ce teme de conţinut depunem moţiunea de cenzură, pentru că cele mai multe încă nu se cunosc. Salarizarea unică o cunoaştem, acolo avem de ce să depunem moţiune de cenzură, că, practic, în loc să ducă la o armonizare a salariilor, duce la reducere a salariilor în sectorul bugetar, celelalte sper să le vedem, că nici pe educaţie nu ştim încă ce va fi”, a declarat Bogdan Olteanu, duminică, în judeţul Covasna.

Deputatul PNL a completat că moţiunea va fi pregătită împreună cu UDMR.

Întrebat despre măsurile anticriză propuse de Guvern, Olteanu a spus că măsurile ar fi trebuit luate încă din luna ianuarie sau măcar să fi fost lăsate cele din octombrie - noiembrie, iar faptul că nu a fost aşa s-a simţit printr-o scădere cu aproape 10% a economiei.

În opinia acestuia, principalul element pe timp de criză este păstrarea companiilor şi a locurilor de muncă. "E esenţial ca măsuri anticriză să îi ajuţi să rămână (pe întreprinzători, n.r.), să dai impozite mai mici, să mai dai un ajutor de stat, ca să rămână (...) Singurii care au ieşit până acum din criză confirmat sunt americanii şi englezii, s-ar putea şi nemţii, dar nu e cert, asta au făcut, au dat bani întreprinzătorilor să-şi ţină companiile pe picioare, asta e ceea ce contează. Dacă se va întâmpla asta până la urmă va fi bine, restul sunt poveşti”, a spus Bogdan Olteanu.

Totodată, senatorul PNL, Puiu Haşotti, susţine: "Voi propune colegilor deputaţi să iniţieze o moţiune simplă la adresa Elenei Udrea, moţiune care sigur va fi votată de PNL, PSD şi UDMR. Poate cu această ocazie premierul Emil Boc va primi un semnal de alarmă din partea întregului Parlament, nu numai a unei comisii".