MENIU

Ploile şi vijeliile s-au abătut peste mai multe zone din ţară

Foto: Ilie
Potop în judeţele Alba şi Sibiu

Avertizările meteorologilor s-au adeverit. Ploile şi vijeliile s-au abătut peste mai multe zone din ţară. DN 1 a fost blocat după ce un mal de pământ a luat-o la vale. A fost prăpăd şi în comuna Şugag, unde un râu a ieşit din matcă şi a inundat mai multe străzi. Imagini am primit şi de la telespectatori pe REALITATEA.NET la secţiunea Martor Ocular.

În comuna Şugag, un râu a ieşit din matcă şi a inundat mai multe străzi. Localnicii au fost luaţi prin surprindere.

În Lupeni, judeţul Hunedoara, a căzut şi grindină, iar canalizarea a cedat în doar câteva minute. Mai multe străzi au fost inundate.

Şi în Cisnădie, judeţul Sibiu, vijelia a făcut prăpăd. În doar câteva minute, străzile s-au inundat şi mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt.

În urma ploii torenţiale pământul de pe marginea DN1 s-a surpat şi a blocat sensul Bucureşti-Braşov. Aluviunile au ajuns şi pe o porţiune din celălalt sens. Traficul a fost dat peste cap aproape două ore. În tot acest timp maşinile au format cozi pe kilometri întregi în ambele sensuri.

Hidrologii au emis o avertizare de inundaţii care vizează 17 judeţe din Banat, Transilvania şi Moldova. 31 de judeţe sunt sub atenţionare meteo cod galben de ploi şi vijelii.

Dacă sunteţi martorul unui eveniment ieşit din comun, puteţi trimite imagini pe adresa martorocular@realitatea.net, pe portalul REALITATEA.NET sau puteţi suna la numărul cu tarif normal 021.94.09. Cele mai bune imagini vor fi premiate lunar.
Mai multe articole despre:
Alba Sibiu inundaţii meteo ploi avertizare atentionare