MENIU

Ploile şi burniţa revin în ţară, spre jumătatea săptămânii

Foto: http://www.moondash.net/Gal_Img_FullScr/Photo/Nature/Open2theEye/Plimbare-in-ceata.jpg

Vremea se pregăteşte de schimbare. Spre jumătatea acestei săptămâni, ceaţa şi norii joşi vor deveni fenomenele cele mai importante, iar ploile slabe şi burniţa vor ocupa şi ele bună parte din aceste zile.

Am început săptămâna tot cu soare darnic peste dealuri şi munţi. La câmpie, ceaţa a bifat din nou orele dimineţii, iar pe ici pe colo, burniţa a intrat şi ea în peisaj. Peste zi, tot peste zonele joase de relief, norii au trenat, fără a aduce însă ploi. Cele mai mici temperaturi au fost pe litoral, unde au fost în jur de 15 grade, în timp ce în Luna Dunării au fost chiar şi 21. Capitala a început ziua de luni cu 11-12 grade în zori.

Ziua de marţi adună nori peste toată ţara, dar ploile vor fi slabe. Se aşteaptă şi burniţă în sud-vest, centru şi nord-est, dar numai pe arii restrânse în rest. Vântul prinde putere pe crestele montane, iar temperaturile pierd puţin din avânt. Se aşteaptă, aşadar, de la 13 grade în nordul Moldovei, până spre 20 de grade în sud, la Giurgiu şi Călăraşi.

Nici Capitala nu scapă de nori marţi. Din nou dimineaţa aduce ceaţă şi burniţă, dar amiaza e darnică termic, ridicând mercurul la 17-18 grade.

Intră pe vremea.realitatea.net şi vezi, în timp real, temperatura din oraşul tău