MENIU

Platini şochează: \"Arbitrajul e mort! Televiziunea l-a ucis!\"

<descriere>

Preşedintele UEFA continuă războiul cu tehnologia. Şeful fotbalului european nici nu vrea să audă de folosirea probei video în fotbal şi anunţă că merge pe viitor pe mâna brigăzilor formate din cinci arbitri.

În ciuda henţului flagrant care a dus-o pe Franţa la Mondialul din Africa de Sud, Platini o ţine pe-a lui. \"Arbitrajul trebuie să rămână uman\", anunţă preşedintele UEFA, care recunoaşte totuşi că brigăzile de arbitraj formate din trei oameni sunt depăşite. Platini a găsit însă adevăratul inamic inamic al arbitrajului: televiziunea. Argumentele aduse de fostul mare fotbalist sunt însă stupefiante.

\"Dacă acest henţ (Platini face referire la henţul lui Henry, care ulterior s-a concretizat în golul cu care Franţa s-a calificat la CM. din 2010), se întâmpla acum 20 de ani, ştiau de el doar atacantul şi portarul\", afirmă oficialul UEFA! Dacă ar fi să interpretăm spusele lui Platini, camerele video sunt de vină pentru că dezvăluie nişte infracţiuni, care altfel ar fi rămas necunoscute publicului larg!

\"Dacă Thierry Henry era un trişor, atunci toţi jucătorii sunt trişori, la fel şi eu, deci arbitrajul nu este bun. Arbitrajul, în forma sa actuală, este mort, o spun de zece ani. Televiziunea l-a făcut să moară. Dacă acest henţ se întâmpla acum 20 de ani, ştiau de el doar atacantul şi portarul. Singura soluţie este folosirea a doi arbitri suplimentari. Fotbalul trebuie să rămînă uman. Să spunem că folosim proba video pentru un meci din preliminarii, de exemplu Feroe-Estonia, în faţa a 1.000 de persoane. Trebuie să folosim 25 de camere, ceea ce înseamnă 200.000 de euro. Acolo vedem o greşeală, care este precedată de alta, apoi de alta. Va fi sfârşitul fotbalului\", a declarat Henry.

Proba video se foloseşte în numeroase sporturi în cazul unor decizii controversate. Spre exemplu, în tenis, jucătorii pot apela la sistemul \"Hawk-Eye\", iar în rugby, arbitrii pot decide să întrerupă pentru scurt timp partida pentru a viziona reluarea video a fazei controversate.