MENIU

Platini este nemulţumit de sumele mari pe care vor să le cheltuiască formaţiile engleze

Foto: www.cronodeporte.com

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a criticat politica de transferuri a formaţiilor engleze şi s-a declarat nemulţumit că Manchester City a vrut să ofere până la 150 de milioane de lire sterline pentru transferul lui Kaka de la AC Milan.

Oficialul forului european vrea ca în fotbal să nu existe diferenţe foarte mari în privinţa bugetelor celor mai puternice grupări. "Dacă spun că sunt supărat în privinţa sumelor de transfer, atunci toată lumea o să spună că sunt gelos că eu nu am câştigat niciodată atât de mult. Este ridicol, nu trebuie să spun mai mult. Cum poate un jucător să coste 150 de milioane de lire sterline? Este greşit din punct de vedere fotbalistic, social şi din toate punctele de vedere", a spus preşedintele UEFA.

"Este posibil să oferi asemenea sume pe un jucător, dar acest lucru nu tebuie să se întâmple. Eu am o filozofie, iar ea este împărtăşită de 99% din oamenii de fotbal din Europa. Le permitem tuturor să joace, dar fotbalul este un joc, nu un produs. Foarte multe cluburi mă susţin în această problemă", a adăugat fostul căpitan al naţionalei Franţei.

Platini vrea ca echipele cu datorii foarte mari să fie excluse din cupele europene, dar a dat asigurări că nu este un inamic al fotbalului englez. "Eu nu am nicio probemă cu el, ci doar cu un viitor joc din etapa 39. Este o prostie, la fel ca şi preţul de 150 de milioane de lire sterline pentru Kaka. Importantă este transparenţa şi vom face unele schimbări în acest sens. Nu mi se pare interesant ca aceleaşi patru echipe englezeşti să joace an de an în Liga Campionilor. Toţi trebuie să aibă aceeaşi şansă. Acelaşi lucru se întâmplă cu Lyon în Franţa", a comentat Platini.

"Dacă toată lumea are buget de 100 de milioane de lire şi cineva cheltuieşte 150 de milioane, atunci nu există un fotbal bun, nu este un lucru bun pentru popularitatea jocului", a mai spus Michel Platini, care a adăugat că îşi doreşte ca ediţia din 2018 a CM să se dispute în Europa, chiar în Anglia.
Mai multe articole despre:
AC Milan Kaka transfer Manchester City Michel Platini