MENIU

Piţurcă, indecis în privinţa formulei de start

Foto: NewsIn

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri, că încă nu s-a hotărât asupra formulei de start pentru partida pe care naţionala României o va disputa contra Serbiei, în preliminariile CM 2010.

Tehnicianul a precizat că va încerca să alcătuiască cel mai bun "11" posibil pentru ca România să îndeplinească obiectivul de a obţine cele trei puncte în meciul de sâmbătă şi că va lua decizia finală doar cu câteva ore înainte de joc. "Încă nu m-am decis în privinţa echipei, mai sunt câteva posturi la care mă gândesc. Am lucrat toată săptămâna schimbând formaţia de bază continuu şi mă voi mai gândi până mâine la prânz în această privinţă. Sunt posturi la care nu m-am decis atât în apărare, cât şi la mijloc şi în atac", a spus selecţionerul, adăugând că un eşec cu Serbia ar scoate România din lupta pentru calificare.

Referitor la Maximilan Nicu, jucător convocat în premieră la naţionala României, după ce şi-a redobândit cetăţenia română, Piţurcă a lăsat să se înţeleagă că este puţin probabil ca acesta să şi debuteze sub tricolor: "Nicu trebuie să se integreze, are nevoie de timp, el nu poate trece peste această noutate aşa de uşor. A fost puţin bulversat în ultimele zile".

Selecţionerul mai spune că întregul compartiment ofensiv al sârbilor este periculos, însă şi tricolorii pot fi decisivi în multe momente. "De la mijloc în sus, toţi jucătorii lor sunt importanţi şi îi consider dificil. Krasic, Zigic, Pantelic sau Stankovic pot face diferenţa. Şi sârbii, şi noi au jucători care pot decide jocul. Poate fi decis dintr-o fază fixă", a mai afirmat tehnicianul.

Mai multe articole despre:
România Serbia preliminarii selecţioner CM 2010