MENIU

Pierre Lellouc, secretar de stat francez, despre Radu Mazăre: E o catastrofă, e ruşinos şi e scandalos din partea unui ales

Foto: RTV

Pierre Lellouc, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene, a declarat pentru Realitatea Tv că modul în care s-a manifestat Radu Mazăre, primarul Constanţei, defilând îmbrăcat în militar SS, este absolut scandalos şi că este total inadecvat unui ales local al Comunităţii Europene să se comporte aşa.

"E o catastrofă, e ruşinos şi e scandalos din partea unui ales. E
primar al celui de-al treilea oraş din România şi se plimbă în uniformă de
general SS sau de Wehrmacht cu fiul său. Pe ce lume suntem. România e
membră a Uniunii Europene. Opriţi-vă cu fantomele nazismului. Nici măcar nu e amuzant", a declarat Lellouc.

Întrebat care ar fi fsot consecinţele dacă se întâmpla aşa ceva în Franţa, Pierre Lellouc a declarat că Franţa are legi speciale pentru astfel de manifestări.

"Nu ne amuzăm cu apologia nazismului şi a rasismului. Când am fost deputat, am iniţiat o lege care dublează pedeapsa în caz de agresiune rasistă sau antisemită. Nu prea am rabdare cu genul ăsta de comportament. Găsesc că nu e bine pentru imaginea României şi nu e bine să avem în Uniunea Europeană, a cărei valoare e democraţia, aleşi care să se poarte aşa. N-am răbdare cu extremele şi nu cu extreme de asemenea tip", a conchis Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe.