MENIU

Picturile lui Bob Dylan vor fi expuse, în 2010, la Galeria Naţională din Copenhaga

Foto: www.abc.net.a

Peste 100 de picturi şi desene realizate de legendarul muzician american Bob Dylan vor fi expuse, în toamna anului 2010, în premieră, la Galeria Naţională din capitala Danemarcei, Copenhaga.

Într-un interviu recent acordat revistei "Mojo", Dylan a dezvăluit că pictează de foarte mult timp, însă, până acum, nimeni nu s-a arătat interesat de lucrările sale.

"Exerciţiul plastic-vizual al lui Bob Dylan a fost discutat de istoricii de artă într-o măsură limitată, aşa că, acum, este nevoie de examinare critică şi interpretare", a declarat curatorul-şef al galeriei din Copenhaga, Kasper Monrad.

În vârstă de 68 de ani, Bob Dylan, pe numele său real Robert Allen Zimmerman, s-a lansat în anii '60, cu numele de scenă inspirat de cel al poetului american Dylan Thomas. Muzica şi textele sale au devenit, rapid, veritabile imnuri ale mişcării hippie. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără "Blowin' in the Wind", "Knockin' on Heaven's Door", "Don't Think Twice, It's Alright" şi "It's All Over Now, Baby Blue", care au fost preluate de numeroase trupe şi artişti. Dylan a compus şi muzică de film, fiind recompensat cu un Oscar, în 2001, pentru cel mai bun cântec original, inclus pe coloana sonoră a producţiei "Wonder Boys". Un alt hit al său, "Knockin' on Heaven's Door", a fost inclus pe coloană sonoră a cunoscutului western "Pat Garrett & Billy the Kid", care l-a avut în distribuţie şi pe Dylan.
Mai multe articole despre:
Copenhaga picturi Bob Dylan