MENIU

Pictura murală care se "mişcă" împreună cu vizitatorii

Foto: cnn.com

O imagine murală uriaşă îi uimeşte pe vizitatorii Centrului Atletic Reggie Lewis din Boston. Imaginea pară că se mişcă odată cu vizitatorii, datorită unei tehnici speciale inventate de artistul Larry Bird.

Imaginea lui Reggie Lewis, sportivul care dă numele centrului atletic, se schimbă în funcţie de poziţia în care vizitatorul se află. Tehnica a fost inventată de artistul Larry Bird, care a lucrat la perfecţionarea ei vreme de 20 de ani.

Fiecare imagine este descompusă în "felii" foarte mici, cu ajutorul cărora este creată o iluzie optică ce permite imaginii să se schimbe. Tehnica a fost denumită "Lifetiles" şi a fost folosită şi în două cărţi pentru copii care au devenit best-seller.

"Încerc să realizez o experienţă care să îi ia pe toţi prin surprindere",a mărturisit artistul care nu s-a aşteptat niciodată că va avea atât de mult succes cu invenţia lui. Procesul este laborios, dar Larry Bird mărturiseşte că uimitorul efect, care îi lasă pe vizitatori cu gura căscată, merită fiecare oră pierdută. Bird a patentat tehnica folosită, dar este de părere că nicun alt artist nu ar avea răbdarea lui.

Mai multe articole despre:
imagine Boston artist