MENIU

Petrom suplimentează cantitatea de gaze furnizată consumatorilor din România

Foto: bloombiz.ro

Petrom va creşte volumul de gaze naturale care va fi livrat consumatorilor români, prin injectarea unor cantităţi suplimentare în sistemul naţional de transport al gazelor, a anunţat marţi producătorul de ţiţei şi gaze.

Potrivit acestuia, pentru suplimentarea cantităţii de gaze, Petrom va pune în funcţiune noi sonde de gaze şi va închide temporar combinatul Doljchim.

Astfel, Petrom va livra zilnic o cantitate suplimentară totală de circa 1,3 - 1,5 milioane de metri cubi de gaze.

De asemenea, reprezentanţii producătorului de ţiţei au spus că vor colabora cu Transgaz pentru creşterea cantităţilor introduse în sistemul naţional din producţia curentă.

"Ca urmare a unei bune colaborări cu Transgaz şi a punerii în funcţiune a sondei 20 Văleni, Petrom va creşte cantitatea de gaze introdusă în reţeaua naţională cu circa 300 - 500 de mii metri cubi de gaze pe zi. În plus, prin închiderea temporară a combinatului Doljchim va fi disponibilizată pentru populaţie o cantitate suplimentară de circa 1 milion mc de gaze, zilnic.

Totodată, Petrom a menţionat că noi sonde vor intra în producţie, ca urmare a investiţiilor record din ultimii patru ani.

În ceea ce priveşte furnizarea de combustibili alternativi care ar putea fi utilizaţi de către CET-uri în locul gazelor, Petrom este pregătită să furnizeze circa 70 - 75 de kilotone de păcură, până la sfârşitul lunii.

Consumul zilnic este de 61,5 milioane de metri cubi de gaz pe zi, în perioada de iarnă. Din această cantitate 4,7 milioane de metri cubi erau asigurate prin intrările de gaze de la staţia Isaccea, iar diferenţa de producători interni - Petrom, Romgaz şi alţi producători mai mici, din depozitele de gaze şi o cantitate mică - respectiv 2,5 milioane de metri cubi  - din import, prin intrările de la staţia Medieşu Aurit.

Mai multe articole despre:
Petrom gaze ţiţei suplimentare Doljchim