MENIU

Peste o săptămână structurile deconcentrate vor avea noi şefi

FOTO: tehnopol.ro

Peste doar o săptămână expiră termenul până când cei care vor să ajungă la conducerea structurilor deconcentrate pot fi evaluaţi şi numiţi în funcţie. Candidaţii vor deveni şefi pe baza unui proiect de management şi în urma unui interviu.

Publicată în Monitorul Oficial pe 22 aprilie, Ordonanţa 37 prevede un termen de 32 de zile în care să fie făcute noile numiri. Noii şefi ai deconcentratelor nu vor mai avea statutul de funcţionar public, ci vor fi angajaţi pe o perioadă de patru ani, pe baza unui contract de management.

Candidaţii la o funcţie de conducere în cadrul serviciilor deconcentrate, trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Printre acestea: să cunoască foarte bine limba română, să aibă studii superioare de lungă durată, să nu fi fost condamnat penal şi nici să nu fi făcut poliţie politică.

Multe dintre direcţiile şi inspectoratele judeţene au organizat deja concursuri pentru evaluarea candidaţilor. Cele mai multe testări vor avea loc însă săptămâna viitoare.

Evaluarea candidaţilor se face în două etape. Prima presupune depunerea unui proiect de management în care să fie prezentate principalele probleme existente în domeniul de activitate, dar şi soluţii pentru rezolvarea acestora. A doua etapă este de fapt un interviu în care candidatul trebuie să susţină proiectul depus. Pentru a trece proba candidatul trebuie să obţină cel puţin 70 de puncte, iar fiecare etapă este notată cu câte 50 de puncte.

Foştii directori au în acest moment două variante: să candideze la concurs şi să redevină şefi sau să rămână simpli funcţionari publici. 

Mai multe articole despre:
concurs interviu candidaţi deconcentrate