MENIU

Peste 900 de profesori gălăţeni au câştigat în instanţă un spor de vechime restant din ianuarie 2007

Foto: cateatrohin.wordpress.com

Mai mult de 900 de cadre didactice din judeţul Galaţi, care predau de peste 30 de ani, au de încasat în medie câte 2.500 de lei, reprezentând sporul de vechime restant din ianuarie 2007, a hotărât instanţa de judecată.

"În urma recalculării corecte a trei tranşe suplimentare de salarizare, cadrele didactice gălăţene care au o vechime de peste 30 de ani vor primi drepturile restante, calculate de la data de 1 ianuarie 2007. De ele se vor bucura 924 de cadre didactice din judeţul Galaţi, membre ale Sindicatului Învăţământului Preuniversitar", a declarat preşedintele SIP, Valeriu Diculescu.

Potrivit aceleiaşi surse, profesorii care au o vechime în învăţământ de 30 până la 35 de ani vor primi lunar un spor de 4% din salariul de bază, cei cu o vechime de 35-40 de ani vor încasa un spor de 8%, iar cadrele didactice cu o vechime de peste 40 de ani vor primi un spor de peste 10%. "În medie, un profesor cu o vechime la catedră de peste 30 de ani va primi o sumă de 2.500 lei. Dascălii au început deja să primească drepturile restante", a spus Valeriu Diculescu.

Pentru că instanţa de judecată nu au permis o cauză comună pentru toate şcolile din judeţul Galaţi, Sindicatul Învăţământului Preuniversitar a fost nevoit să deschidă peste 200 de procese privind achitarea tranşelor de vechime pentru cadrele didactice cu o activitate de peste 30 de ani în învăţământ.