MENIU

Peste 5.000 de medici s-au înscris la examenul de rezidenţiat de anul acesta -VEZI METODOLOGIA DE CONCURS

Foto: RTV
Metodologie pentru desfăşurarea examenului de rezidenţiat

Organizat pe baza celor aproape 3.000 de locuri scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei, rezidenţiatul din acest an şi-a încheiat înscrierile şi a adunat la examen peste 5.000 de candidaţi (peste 4.400 la medicină, 500 la medicină dentară şi peste 100 la farmacie). Examenul de rezidenţiat va avea loc pe 15 noiembrie.

Comisiile de elaborare a testelor au în componenţă cadre didactice din toate
universităţile de specialitate din ţară, iar preşedintele comisiei este rectorul Universităţii de Mecină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, prof. dr. Florian Popa. Din comisia de examinare vor mai face parte rectorii celorlalte universităţi din ţară, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi ai Ministerului Sănătăţii, precum şi prof dr. Ionel Sinescu de la Centrul Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar.

Concursul se va derula pe o perioadă de patru ore şi va conţine 200 de întrebări tip grilă. Punctajul minim de promovare va fi de 50% din punctajul maxim al celor 200 de întrebări. Pe 12 noiembrie 2009 candidaţii vor putea intra în posesia datelor despre sala şi ora începerii probei.