MENIU

Peste 400 de locuinţe din mai multe oraşe ale ţării nu au avut apă caldă şi căldură

Foto: RTV
S.Oprescu: Îmi pare rău pentru bucureştenii care nu vor avea apă caldă

După câteva zile de frig năprasnic, au apărut probleme în reţelele de termoficare. Din cauza vechimii sau a gerului, mai multe conducte au cedat şi mii de familii au rămas în frig.

Ca şi când frigul de afară nu era de ajuns, mii de bucureşteni din cartierele Berceni, Drumul Taberei, Militari şi Rahova au rămas joi fără căldură şi în case. 
"Este reţeaua Bucureştiului. Ştim cu toţii cum a fost făcută. Conducerea RADET şi-au luat măsuri, ei se aşteaptă şi la alte avarii. Îmi cer scuze pentru faptul că nu este simplu pentru cei care în această seară nu vor avea apă caldă", a spus primarul Sorin Oprescu. 

Şi în Piteşti, 400 de apartamente au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii la o conductă de termoficare. Conducta s-a fisurat din cauza uzurii, dar şi a frigului. Reprezentanţii societăţii de termoficare argeşene speră să repare avaria până la sfârşitul zilei. 

Tot în Piteşti, 58 de asociaţii de proprietari ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă din cauza datoriilor. Restanţele acumulate de rău platnici la Regia de Termoficare Piteşti însumează aproximativ 10 milioane lei. Măsura a fost luată în contextul în care CET-urile au făcut comandă de păcură şi nu au fost luaţi în calcul rău platnicii. Cele mai multe asociaţii cu probleme se află în cartierul piteştean Tudor Vladimirescu, iar primarul oraşului a spus că una dintre aceste asociaţii are datorii înca din anul 2001, care însumează peste 1,5 miliarde de lei vechi.

Mai multe articole despre:
căldură Bucureşti frig datorii CET Piteşti blocuri