MENIU

Peste 300 de autoturisme au fost radiate din cauza chitanţelor false pentru taxa de poluare

Foto: NewsIn

322 de autoturisme au fost radiate din oficiu, după ce lucrătorii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor au descoperit că taxa de poluare nu a fost plătită, iar chitanţele adăugate la dosarul de înmatriculare erau false, informează Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Alte 58 de dosare care au la bază chitanţe şi decizii de calcul a taxei de poluare pentru autovehicule falsificate sunt în curs de documentare în vederea anulării. Cele 322 care au fost deja verificate fac obiectul unor dosare penale instrumentate de poliţişti, iar autovehiculele înmatriculate cu astfel de chitanţe au fost radiate şi nu au drept de circulaţie până la reglementarea situaţiei.

Controlul dispus de directorul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a avut loc în ultimele două luni, la nivel naţional, numărul chitanţelor verificate fiind de peste 165.000 de chitanţe şi decizii de calcul a taxei de poluare pentru autovehicule.

Directorul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, chestorul principal Marian Tutilescu, a declarat că numărul chitanţelor false este cu mult mai mare, de ordinul miilor doar în Capitală, însă verificările merg destul de greu, întrucât nu există o bază de date comună cu Trezoreriile unde sunt achitate taxele.

Mai multe articole despre:
maşini permis radiere