MENIU

Peste 3.200 de persoane s-au programat pentru consult în cadrul campaniei Societăţii de Dermatologie

Foto: sxc.hu

Peste 3.200 de persoane din România au solicitat consultaţii dermatologice pentru data de 25 mai, în cadrul campaniei "O aluniţă îţi poate curma viaţa! Un consult ţi-o poate salva", derulată de Societatea Română de Dermatologie (SRD).

"La această ediţie participă 263 de medici dermatologi. Cu toate acestea, limita maximă de programări posibilă a fost atinsă în cursul zilei de miercuri, 20 mai. Încurajăm persoanele doritoare de consult dermatologic pentru aluniţe să se prezinte cu un bilet de trimitere de la medicul de familie la medicul dermatolog din cabinetele sistemului public de sănătate. Vor fi astfel consultaţi nu numai în ziua de 25 mai - aleasă ca o zi simbol pentru avertizarea asupra pericolului cancerului de piele", se arată într-un comunicat de presă al societăţii. 

Conducerea SRD a anunţat joi că succesul campaniei a determinat prelungirea orarelor de consultaţie. "Este pentru prima oară în istoria campaniei din România când spaţiile pentru consultaţii sunt atribuite din a treia zi de la anunţul în mass-media. Ca urmare a numărului mare de apeluri, acolo unde a fost posibil, programul consultaţiilor a fost extins pe perioada a trei zile, cum ar fi cazul spitalului Colentina, unde sunt programări până în ziua de 27 mai", a precizat în comunicatul de presă dr. George-Sorin Ţiplica, director executiv al Societăţii Române de Dermatologie.

La rândul său, medicul Virgil Feier, preşedinte al Societăţii Române de Dermatologie, a spus că rezultatul din 2009 este mai bun decât cel de anul trecut, ceea ce înseamnă că publicul este din ce în ce mai deschis unor controale de prevenire şi depistare la timp a pericolelor determinate de suferinţele maligne ale pielii.

În data de 25 mai, 263 de medici dermatologi din toată ţara, membri SRD, vor oferi pacienţilor consultaţii gratuite pentru posibilele afecţiuni pigmentare ale pielii (aluniţelor). Pacienţii vor primi, de asemenea, sfaturi despre cum se pot feri de acţiunea nocivă a razelor UV cu ajutorul produselor de fotoprotecţie. 

Mai multe articole despre:
spital medic dermatologie consult aluniţe