MENIU

Peste 20 de directori de şcoală din judeţul Timiş au fost înlocuiţi în ultima săptămână

Foto: verticalonline.ro

Fostul inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Sorin Ionescu, a declarat, luni, că 22 de directori ai unor şcoli din judeţ, dintre care patru social-democraţi, au fost schimbaţi abuziv din funcţii de către actualul inspector şcolar general, membru al PD-L.

"Este o acţiune abuzivă a noii conduceri a Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi mai mult ca sigur în spatele acestor mişcări se află organizaţiile PD-L care încearcă să se infiltreze în acest mod în învăţământul timişorean. Este o încercare de a prelua controlul asupra învăţământului şi pentru a servi interesele în campania electorală", a susţinut, Sorin Ionescu, vicepreşedinte al PSD Timişoara.

Actualul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Mariana Eftimie, afirmă, însă, că deciziile ISJ Timiş de schimbare a unor directori sunt susţinute de criterii de competenţă. Mai mult, Mariana Eftimie spune că a primit mai multe sesizări în baza cărora a făcut mai multe cercetări, iar în şcolile unde au fost schimbaţi directorii au existat tensiuni în colectiv.

Directorii cu delegaţie, cei schimbaţi acum de către inspectorii şcolari, au fost numiţi  în urmă cu aproximativ 30 de zile.

În judeţul Timiş, 151 de directori şi adjuncţi ai instituţiilor de învăţământ sunt numiţi cu delegaţie, din totalul de 250 de directori.

Potrivit lui Sorin Ionescu, concursuri pentru ocuparea posturilor de directori nu s-au mai făcut de doi ani, din cauza posturilor blocate, dar şi a faptului că Ministerul Educaţiei nu a trimis decizii în acest sens.