MENIU

Peste 2.000 de angajaţi la Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat în faţa prefecturii

Foto: bloombiz.ro

2.000 de angajaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat în faţa prefecturii. Oamenii sunt nemulţumiţi de decizia conducerii combinatului de a reducere producţia, lucru care ar duce la disponibilizarea a aproape 1.600 de salariaţi.

"Dacă situaţia va persista şi Ministerul Economiei, care este acţionar majoritar al Oltchim, nu se va implica, aşa cum a promis,  în preluarea Petrochimiei de la Arpechim Piteşti, în curând 1.600 de anagaţi işi vor pierde locurile de muncă, din cauza închiderii secţiilor", a declarat Mihai Diculoiu, preşedintele indicatului Liber al Oltchim(SLO).

Preşedintele SLO a mai declarat că , în acest an, cifra de afaceri a companiei a scăzut dramatic. "De la 55 de milioane de euro, în 2008, cifra de afaceri este acum de 18 milioane de euro, o scădere dramatică şi alarmantă", a spus el, adăugând că salariile  vor fi diminuate. "În curând, salariile ar putea fi diminuate cu 15%, după ce,  în acest an, pentru prima dată, de la Revoluţie, nu s-a acordat nici primă de Paşte", a continuat Diculoiu.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de atitudinea guvernanţilor, care, începând cu preşedintele României, au promis sprijin pentru Oltchim, neonorându-şi, în opinia lor, promisiunile.

"Preşedintele Traian Băsescu, ministrul  de Finanţe şi al Economiei, au promis, pe rând, că nu ne vom pierde locurile de muncă şi vom obţine, cu acordul Uniunii Europene, un credit garantat de stat de 100 de milioane de euro. Prin aceste acţiuni de protest îi atenţionăm că a venit vremea să se ţină de cuvânt", a mai declarat Diculoiu. 

Marşul de protest a început la ora 16.00 în faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea şi a continuat pe strada principală din Râmnicu Vâlcea , iar în jurul orei 19.00, a avut loc un miting în faţa Prefecturii.