MENIU

Peste 1,6 milioane de fani s-au înscris pentru bilete la ceremonia de omagiere a lui Michael Jackson

Foto: profmcampus.ro

Peste 1,6 milioane de fani s-au înscris, până sâmbătă seara, pentru a câştiga bilete la ceremonia de omagiere a lui Michael Jackson care a fost programată marţi, la ora locală 10.00 (20.00 ora României).

Ceremonia de omagiere a lui Michael Jackson a fost programată marţi în incinta Staples Center din Los Angeles, în faţa a 11.000 de fani aleşi prin tragere la sorţi şi sub atenta supraveghere a poliţiei, care se teme de incidente. Ceremonia va începe la 10.00, ora locală, (ora 20.00 în România) şi va fi retransmisă în direct pe un ecran gigant în sala vecină a Nokia Theatre, pentru alţi 6.500 de fani.

Încă nu se ştiu detalii despre derularea ceremoniei şi despre artiştii care ar putea fi prezenţi. S-a anunţat, în schimb, că pentru a evita incidentele, nu va fi organizat un cortegiu funerar, iar ceremonia nu va fi difuzată pe ecranele gigant din afara Staples Center.

Poliţia se teme de un aflux incontrolabil de fani şi a cerut acestora să stea acasă dacă nu au un bilet. Sâmbătă seara, la terminarea înscrierilor pe internet, 1,6 milioane de fani se înscriseseră în speranţa de a face parte dintre cei 8.750 aleşi care vor obţine câte două bilete pentru a asista la ceremonie. Pentru toţi cei care nu au fost traşi la sorţi, soluţia de rezervă va fi micul ecran. Organizatorii au precizat că semnalul video al ceremoniei va fi pus la dispoziţia tuturor televiziunilor care doresc să transmită imaginile în SUA şi în lume.
Staples Center, unde se va desfăşura ceremonia, aparţine grupului AEG, promotor al celor 50 de concerte care urmau să aibă loc la Londra şi care trebuiau să marcheze revenirea lui Michael Jackson.

Fanii lui Michael Jackson, unii veniţi de foarte departe, s-au strâns în metropola californiană pentru "ziua de sărbătoare naţională", aşa cum este numită ziua de marţi, când va avea loc ceremonia pentru Michael Jackson. Flori, pancarte, baloane, deja s-au strâns în faţa Staples Center, în centrul Los Angeles-ului, unde va avea loc ceremonia de omagiere. Forţele de ordine şi organizatorii sunt însă neliniştiţi din cauza numărului mare de fani pe care se aşteaptă să îl primească.

Vedeta muzicii pop Michael Jackson, care a cunoscut consacrarea încă din copilărie şi a marcat pentru zeci de ani lumea dansului cu ritmul său exuberant, a murit pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, după ce a suferit un stop cardiac. Cauzele acestuia nu au fost încă stabilite, dar presa a scris că este posibil să fi fost vorba despre un exces de medicamente.

Decesul a fost constatat într-un spital din Los Angeles unde fusese transportat de urgenţă, vestea provocând o undă de şoc pe măsura celebrităţii planetare a celui supranumit "regele popului", care a concertat inclusiv în România, în 1992 şi 1996.