MENIU

Peste 11.000 de oameni au dansat pe muzica formaţiei U2 pentru a salva planeta - VEZI VIDEO

Foto: RTV
Ei speră să îi convingă pe politicieni să coboare plafonul emisiilor toxice

Peste 11.000 de oameni au răspuns la apelul Coaliţiei Belgiene pentru lupta împotriva schimbărilor climatice şi au dansat pe ritmul muzicii formaţiei U2. Evenimentul a avut loc cu exact 100 de zile înainte de conferinţa internaţională de la Copenhaga dedicată schimbărilor climatice.

Totul a fost filmat de o echipă profesionistă, iar cadrele surprinse pe plaja de la Oostende vor apărea în videoclipul "Magnificent", pe care celebra formaţie irlandeză îl va difuza pe Internet.

"În acest moment nu există nicio garanţie că vom avea rezultate la Copenhaga. Asta în primul rând. În al doilea rând, noi vrem rezultate bine la Copenhaga. Ştim că avem nevoie de o scădere de 30% a emisiilor de dioxid de carbon până în 2020 şi nu este deloc sigur că la negocierile se va ajunge la acest procent", a declarat Michel Gent, lider Greenpeace Belgia.

Regizorul spectacolului, care a mai realizat în 2008 împreună cu Bono videoclipul Big Ask pentru un grup ecologist, este convins că astfel de manifestări îi vor mobiliza pe oamenii din lumea întreagă.

"Într-o noapte, când eram cu Bono, el mi-a spus: "Dar de ce nu facem asta împreună, Nick ?". Şi eu i-am zis "Dar tu, Bono ce vei face pentru asta?", l-am întrebat eu. El a spus: "O să îţi ofer muzica mea pentru asta", şi a făcut-o. Acum suntem foarte fericiţi că Bono şi U2 au spus că totul este în regulă şi că putem folosi "Magnificent", pentru că este o muzică magnifică pentru un videoclip magnific", a spus Nick Balthazar, regizorul clipului.

Formula "Yes, we can", folosită de participanţi, aminteşte de sloganul electoral al lui Barack Obama, care le-a promis concetăţenilor schimbarea societăţii.