MENIU

Peste 100 de taximetrişti din zona Aeroportului Henri Coandă au fost verificaţi de poliţişti

Foto: wordpress.com

Peste 100 de taximetrişti din zona Aeroportului Internaţional "Henri Coandă" au fost verificaţi de poliţişti, amenzile date fiind în valoare totală de peste 4.000 de lei, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit comunicatului, au fost depistaţi doi taximetrişti care nu deţineau autorizaţiile necesare efectuării transportului de persoane în regim de taxi. Cei doi s-au ales cu amenzi de 1.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii de la Transporturi au constatat  20 de încălcări ale legii şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.088 de lei, se mai arată în comunicat.

În 16 ianuarie, 40 de taximetrişti au fost amendaţi de poliţiştii de la Transporturi Aeriene pentru că nu avea toate actele practicării meseriei sau nu dădeau bonuri clienţilor.

Totodată, alţi opt taximetrişti pirat au fost depistaţi, în capitală, pe 13 ianuarie, în cadrul unei acţiuni în care au fost verificate peste 250 de taximetre. Au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale în valoare de 128.040 lei, dintre care 84 s-au referit la activitatea de taximetrie".