MENIU

Peste 1.000 de persoane au fost reţinute în Grecia în urma protestelor violente - VEZI VIDEO

Proteste violente Grecia
Forţele de ordine au intervenit în forţă şi au reţinut peste 1.000 de persoane pe teritoriul întregii ţări în cele trei zile de proteste

Protestele s-au declanşat duminică la Atena, la împlinirea unui an de la împuşcarea unui tânăr de către poliţie.

Autorităţile din Grecia se confruntă cu a treia zi de proteste violente în Atena, Salonic şi Pireu. Ciocniri brutale au avut loc între poliţişti şi tinerii demonstranţi, în fiecare zi, începând de duminică.

Protestele s-au declanşat duminică la Atena, la împlinirea unui an de la împuşcarea unui tânăr de către poliţie. Forţele de ordine au intervenit în forţă şi au reţinut peste 1.000 de persoane pe teritoriul întregii ţări în cele trei zile de proteste. Protestatarii s-au baricadat în clădirile universităţilor din Atena, unde poliţia nu are dreptul să intervină, conform legii.

Rectorul universităţii a fost spitalizat în urma rănilor provocate de protestatari, duminică. Autorităţile iau în calcul schimbarea legii privind interdicţia de intervenţie în universităţi a forţelor de ordine. Legea datează din 1973, când s-a intervenit cu tancurile împotriva studenţilor care demonstrau împotriva juntei militare.

Mai multe articole despre:
proteste Atena Grecia Salonic Pireu