MENIU

Peste 1.000 de constănţeni vor fi disponibilizaţi până în luna aprilie

Foto: RTV

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa a anunţat, miercuri, că în lunile februarie şi martie vor fi disponibilizate în judeţ peste 1.000 de persoane

Potrivit directorului Agenţiei, Emilia Murineanu, firmele constănţene au anunţat peste 700 de concedieri numai în ultima săptămână, rata şomajului crescând de la 3,1 la 3,7%. Cele mai afectate domenii în urma concedierilor sunt construcţiile, comerţul cu amănuntul şi cu ridicata, agricultura, fabricarea sticlei, curierat.

Numai în ultimele două luni, numărul şomerilor în judeţul Constanţa a crescut de la aproape 9.600 persoane la peste 11.500. Cu toate acestea, directorul Emilia Murineanu spune că nu există motive de îngrijorare şi că rata şomajului nu este atât de ridicată. "Din aprilie, noi ne aşteptăm să scadă foarte mult rata şomajului pentru că începe sezonul estival şi se redeschid şantierele de construcţii. Avem programe de reconversie profesională, iar cei disponibilizaţi din alte domenii vor putea lucra în turism sau construcţii", a declarat directorul AJOFM Constanţa.
Mai multe articole despre:
Constanţa şomer diponibilizări