MENIU

Pescarii atacă delfinii din Amazon pentru că aduc ghinion

Foto: amersol.edu.pe

Delfinii de apă dulce din Amazon sunt atacaţi şi ucişi de pescarii locali, fie pentru că le fură peştele, fie pentru că ...le aduc ghinion.

Ecologiştii au găsit o mulţime de delfini boto şi tucuxi care au fost loviţi de harpoane şi lăsaţi să moară.

Pescarii atacă delfinii întrucât se tem că le fură peştii. Unele ucideri sunt legate şi de credinţele locale potrivit cărora aceste animale aduc ghinion.

Descoperirea delfinilor a avut loc în timpul unei cercetări menite să monitorizeze rata mortalităţii delfinilor şi manateilor din Amazon.

"Mamiferele acvatice precum balenele, delfinii şi leii de mare sunt văzuţi ca rivalii pescarilor, întrucât le pot lua din stocurile de peşti. Acest sentiment de rivalitate există şi în Amazon", a declarat cercetătorul Carolina Loch.

Mai rău, delfinii sunt ucişi din cauza credinţelor populare. De exemplu, în unele zone ale Amazonului se crede că delfinii se transformă în bărbaţi tineri şi atrăgători care seduc femeile, ceea ce explică de ce organele sexuale ale animalelor sunt vândute ca amulete.

Cercetătorii spun că trebuie începute programe de educare a localnicilor amazonieni, întrucât delfinii au rol extrem de important în regiune, iar pierderea lor ar fi tragică.
Mai multe articole despre:
peşti Amazon ucidere ghinion pescari delfin credinţă